Your browser does not support JavaScript!


Най-добрият Ford Transit двигател в историята

Ford Transit се произвежда непрекъснато от 1965 г. насам. За повече от 50 години на пазара се появиха 8 поколения Ford Transit и хиляди налични версии и видове корпуси. Голяма революция също е настъпила в блока на двигателя. Форд Транзит от създаването му е наличен в различни версии с повече от 30 различни двигателя. Кой Ford Transit двигател е най-добрият?


История на двигателите на Ford Transit


Първият автомобил Ford Transit е с 1.3L Taunus V4 двигател, зает от германския Ford Taunus Transit. Предлага се и в версии от 1.5l и 1.7l. Инженерите на Ford в Обединеното кралство решиха да увеличат капацитета си, предлагайки V4 Essex двигатели с 1.7л, 2.0л и V6 3.0 за Transit MK1. Алтернативен избор е дизеловият двигател на Perkins или York.Как оценяваме тези двигатели сега? Много от тях работят досега! Заслужава да се отбележи, че транзит MK1 е бил използван за 95% от банковите обири през този период. Полицията подчертава, че Transit е в състояние да достигне скоростта на лек автомобил със значително увеличен товар. Той създаде експлозивна смес! Двигателите Ford Transit са надеждни, ефективни и изпреварили времето си. През август 1977 г. се появи версия Ford Transit 1978 1/2, известна като Transit MK2. Това разшири гамата от двигатели с бензинови двигатели Pinto 1.6 / 2.0 и Кьолн V6 2.8 или Essex V6 3.0. Сред дизелите все още доминира 2,4-литровото устройство на Йорк. За сравнение - за австралийския пазар в същото време се удари в двигателя V6 4.1л. С въвеждането на нови модели се появиха и нови варианти на двигателя. Най-популярни в Европа са двигателите 2.3L Duratec и Duratorq TDCi в варианти 2.2l, 2.4l и 3.2l. Европейският пазар се доставяше главно от микробуси с двигатели TDCI, които предлагаха висока издръжливост, сравнително ниско ниво на горене и безпроблемна работа.Ford Transit двигатели в настоящото предложение


Политиката на Ford се фокусира върху поддържането на нови технологии и опазването на околната среда. Само за няколко години можем да очакваме, че всички автомобили на Ford (и микробуси) ще имат електрически двигатели. Настоящето е малко по-различно. На европейския пазар бяха въведени нови 2.0-литрови двигатели EcoBlue.Всеки вариант е от няколко до десет HP по-мощни от предшественика си 2.2 TDCi. Въртящият момент също е по-висок. Инжекторите по време на един цикъл на изгаряне (продължават една малка част от секундата) правят 6 инжекции с гориво в двигателя на сгъстен въздух в цилиндъра. Двигателите EcoBlue предлагат 15% по-нисък разход на гориво от използвания преди това агрегат, но те изискват зареждане на резервоара AdBlue в съответствие с разпоредбите на Евро 6.


Най-мощният двигател на Ford Transit

Имаше няколко изключителни копия на Ford Transit с нестандартни двигатели, които обикновено се заемат от други автомобили. През 1971 г. SuperVan дебютира с V8 двигател, генериращ енергия от около 400 к.с.Неговият наследник, SuperVan II, получи двигател Cosworth DFL с максимална скорост от 178 мили в час. През 1994 г. Ford представи последния SuperVan с Cosworth HB. С течение на времето двигателят е променен на по-практичния Ford-Cosworth Pro Sports 3000 V6 с 295 к.с.


През 2011 г. Ford представи модела Transit SuperSportVan с турбо двигател Duratorq 3.2, генериращ мощност от 198 к.с. През същата година нашият Drift Bus дебютира с двигател BMW M5 V8 с прибл. 440 HP!И какво според вас е най-добрият двигател на Ford Transit в историята?


Знаеш ли това... ?

Другите ни статии в блога