Your browser does not support JavaScript!


Топ 5 микробуса в света

Производителите на микробуси се състезават на много нива. Някои от тях искат да създадат най-бързите автомобили в света, докато други работят по най-екологичните методи за управление на системата. Първият микробус в историята е произведен под американската марка Dodge. В момента производителите на търговски превозни средства се конкурират помежду си за разработване на електрически микробуси с голямо натоварване. Днес ще се съсредоточим върху сравняването на данните за продажбите на отделни модели микробуси със заглавията на International Van Of The Year.


Кой е най-добрият микробус някога? ТОП 5

5. Volkswagen Transporter
Заглавие International Van Of The Year: T4 – 1992, T5 – 2004, T6 – 2016
Продадено: 12 милиона микробуса

Volkswagen Transporter T6


Водещият модел на ван на Volkswagen с просто име "Транспотер" е продаден в над 12 милиона копия по целия свят. Това е може би най-купуваният микробус в историята. Много хора го свързват със строителни екипи или фирмени автомобили, което подчертава неговата универсалност и издръжливост. Три следващи поколения Transporter - T4, T5 и T6 спечелиха титлата на Международния ван на годината.

4. Iveco Daily
Заглавие International Van Of The Year: 2000, 2015, 2018
Продадено: над 3 милиона копия

Daily van from Iveco | 2020


Iveco Daily е камион от по-висок клас, произвеждан под италианската марка от 1978 г. Той се откроява от конкуренцията поради широката гама от допустими товароносимост на превозните средства, достигащи до 5 тона. Италианският производител разработва собствени технологични решения в областта на дизеловите агрегати от ранна възраст. Нивото на продажбите и производството на Iveco Daily се увеличи значително през последните години, което се подчертава от заглавията на Международния ван на годината 2015 и 2018.

3. Fiat Ducato (Citroen Jumper, Peugeot Boxer)
Заглавие International Van Of The Year: 1994
Продадено: 2,6 милиона автомобила

Fiat Ducato Motorhome


Защо поставихме Fiat Ducato на по-висока позиция от Iveco Daily, въпреки по-лошите "цифри"? Fiat Ducato е най-често избираната база за автомобили, доминираща изцяло в този пазарен сегмент. Това се дължи на ниските цени на резервни части и прости, доказани строителни решения. Превозните средства от тази марка са оборудвани само с дизелови двигатели, имат добър коефициент на въздушно съпротивление и обслужват стотици хиляди пътници от цял ​​свят. Също така си струва да се отбележи, че Citroen Jumper и Peugeot Boxer са базирани на едни и същи дизайнерски решения и се продават под други марки.

2. Ford E Series
Продадено: 8,2 милиона автомобила

Ford E-Series Police New York


Ford E-серията е естествена поредица от такива емблематични превозни средства като Ford Econoline / Club Wagon. Произведен е за американския и канадския пазар през 1996-2014. През 2014 г. той бе изтеглен от пазара, за да отстъпи място на европейския си брат - Ford Transit. Въпреки това, той се използва широко от звена за обществена услуга като полиция, болници и телевизия. Поради универсалността и добрите резултати от продажбите той се озова в много филми и други произведения на културата.

1. Ford Transit
Заглавие International Van Of The Year: 2001, 2007
Продадено: над 8 милиона копия

Transit Supervan 2


Форд Транзит е елемент от поп културата и поклонението сред жителите на много страни, главно Великобритания и Турция. През последните години именуването на "Ford Transit" беше въведено и на американския пазар, където превозното средство се предлага с мощностни агрегати с голям капацитет. Във всеки свят във всеки град ще намерите поне един Ford Transit. Ford вече пусна 8-мо поколение на емблематичния си микробус и по-малки търговски превозни средства от същото семейство (Custom, Connect, Courier). Популярността му, множеството версии, непрекъснатото развитие и значението за поп културата поставиха Ford Transit на първо място в нашата класация.

Искаме да подчертаем, че това е нашето субективно мнение, подкрепено от данни за продажбите и броя на наградите, присъдени на конкретни превозни средства.

Части за най-добрите микробуси


Каним ви да се запознаете с предложението на нашия магазин, където ще намерите части за Ford Transit, Fiat Ducato, Iveco Daily, Peugeot Boxer, Citroen Jumper, Renault Master, Nissan NV400, Opel Movano, Ford Transit Custom и Ford Transit Connect, който е най-добрият микробус в историята (според нас). Само най-добрите части за най-добрите си микробуси, автобуси и домове.


Знаеш ли това... ?

Другите ни статии в блога