Your browser does not support JavaScript!


Как да подготвите микробуса за зимата?

Зимата може да бъде истинско предизвикателство както за хората, така и за микробусите. Ниските температури, солените пътища и постоянно присъстващият сняг оказват реално влияние върху продължителността на живота на нашите превозни средства. Старата поговорка "превенцията е по-добра от лечението" напълно отразява факта, че трябва да подготвим нашите ванове за трудностите на зимата. Няколко прости стъпки могат да ни спестят излишен стрес. Как да подготвя своя ван за зимата? Какви части за микробуси трябва да се закупят предварително? Прочетете статията.

Погрижете се за спирачната система

Спирачният път на автомобила върху заледена и заснежена пътна настилка се увеличава значително. Спирачният път се влияе от фактори като
- състоянието на гумите,
- качеството и чистотата на спирачките,
- правилната реакция и видимостта,
- вида на пътната настилка, по която се движите.

Ето защо трябва да проверяваме състоянието на спирачната си система, преди да настъпят първите студове. Не се колебайте да подмените старите компоненти, тъй като те имат реално въздействие върху вашата безопасност и тази на другите участници в движението. В нашия онлайн магазин ще намерите спирачни накладки за Ford Transit. За клиентите сме подготвили и специални комплекти от оригинални спирачни дискове и накладки, съобразени с конкретните версии на микробусите.

Поръчайте зимна течност за измиване на предното стъкло

Най-лесният и евтин начин да подготвите вашия ван за зимата е да закупите и подмените зимната течност за измиване на предното стъкло. Тя е предназначена да работи при ниски температури, така че да не замръзва. Зимната течност за измиване на предното стъкло е полезна както за подобряване на видимостта, така и за размразяване на замръзналото предно стъкло. Струва си да купите допълнителна бутилка и да я носите със себе си в багажника, за да предотвратите шофирането с мръсно предно стъкло.
Ford Transit Сняг

Подобряване на видимостта - чистачки и осветление на предното стъкло

JЕдна от характеристиките на зимата е, че се стъмва сравнително по-рано и настъпва мрак. С размразяването се появява и кал, примесена със сол, която може да остави ивици по предните ни стъкла. Ето защо е важно да се уверите, че чистачките на предното ви стъкло са в добро състояние. Износените пера на чистачките за ford transit не отвеждат ефективно водата и оставят ивици, което влошава видимостта и комфорта на шофиране. Нещо повече, смяната на перата на чистачките е лесна работа, с която може да се справи дори начинаещ.
Най-важният фактор за видимостта на пътя обаче е осветлението. Ефективните и добре регулирани светлини в автомобила са отговорност на всеки водач. Ето защо, ако крушката е изгоряла или лампата е повредена - препоръчваме незабавно да смените тези компоненти. Спуканият фар за Ford Transit може да бъде допълнително повреден от ниските температури или пътната сол. Подобен дефект не бива да се подценява, тъй като липсата на функциониращ фар може да ни навреди внезапно, дори по време на шофиране. След като светлините на автомобила бъдат проверени, е препоръчително да посетите автосервиз, за да ги регулирате.

Проблеми при стартирането на автобус

През зимата най-често срещаната ситуация е, когато един микробус не иска да запали. Няколко фактора могат да причинят това, като най-често срещаните са слаб акумулатор, замърсен горивен филтър на форд транзит, замръзнали горивни тръбопроводи, изгорели запалителни свещи и повреден алтернатор. Струва си да проверите нивото на заряд на акумулатора и напрежението на клемите, докато двигателят работи. Така ще избегнете неприятни изненади.

Охлаждаща течност, която съответства на сезона

Охлаждащата течност в нашия ван трябва да е съобразена с външната температура. Неподходящата охлаждаща течност за форд транзит може да доведе дори до механични повреди в блока на двигателя. Поради тази причина препоръчваме използването на оригинални експлоатационни течности на Ford, които са адаптирани към различните метеорологични условия. На пазара се предлагат и тестове за проверка на точката на замръзване на охлаждащата течност. Неизправната охладителна система може да доведе до течове и сериозни повреди на вашия ван поради прегряване на двигателя.
Ford Transit зима

Не забравяйте да смените гумите със зимни

Препоръчително е да смените летните със зимни гуми, когато средната дневна температура падне под 7°C. Не чакайте снега или последната минута, за да смените гумите си, тъй като тогава гаражите са препълнени. Смяната на гумите е също така идеална възможност да се регулират колелата и да се провери състоянието на шпилките и гайките на колелата. Гайката на колелото на Ford Transit е толкова евтина, че си струва да закупите няколко допълнителни. Благодарение на колесните гайки колелата на нашия автомобил са правилно закрепени към главината.

Подготовка на вашия ван за зимата - обобщение

В тази статия сме включили най-важните съвети за това как да подготвите фургона си за зимата. Препоръчваме ви да предотвратите повреди, които могат да обездвижат автомобила ви за седмици. Като практически съвет си струва да се въоръжите и със смазка, размразител за ключалки и специален препарат за уплътнения. Замръзналата ключалка на ван, който не разполага с функция за централно заключване, може да бъде истински проблем. Дефектите също са изложени на студа и трябва да се смазват с подходящ препарат. Не позволявайте на зимата да ви изненада и не забравяйте, че можете да намерите необходимите части за вашия Ford Transit и други микробуси в нашия онлайн магазин.

Знаеш ли това... ?

Другите ни статии в блога