Your browser does not support JavaScript!


Автобус Ford Transit Ghia - забравеният старец

Ford Transit Ghia представлява малко известната страна на автомобилното наследство на Ford. В света на търговските превозни средства, където функционалността обикновено доминира над лукса, Ford Transit Ghia наруши конвенциите, като предложи комбинация от практичност с изключителен комфорт. Тази забравена версия, въпреки своята кратка история, заслужава внимание. Особено защото оригиналните части на Ford за версията Ghia са истински рядкости и рядкост, истински бели врани сред автомобилните части.

Ford Ghia - Какво означава това?

Ghia е име, което се отнася до специална, луксозна версия на оборудване за някои модели на Ford. Началото на това сътрудничество се простира до 50-те и 60-те години на миналия век, когато Ford се обедини с италианска компания, дизайнираща каросерии, за да създаде специални, богато оборудвани версии на своите модели. В Ford Transit Ghia, Ghia символизира използването на елементи като кожени седалки, климатик и електрически прозорци, което го прави един от най-луксозните налични търговски превозни средства на пазара. Всичко това благодарение на уникални части за Transit.
Ford Transit FT100 Ghia

Примери за модели Ghia

Сред моделите на Ford, носещи обозначението Ghia, намираме автомобили като Ford Fiesta GHIA 5D от 1991 г., оборудван с 1.4L двигател и автоматична трансмисия, и Ford Granada 2.9i Ghia от 1987 г. И двата модела въплъщават философията на Ghia, предлагайки висококачествени завършеки, луксозни материали и напредничави технологични решения за максимален комфорт. Линията Ghia в моделите на Ford е синоним на лукс и ексклузивност, както може да се види при анализ на оборудването на конкретни модели от тази серия. Междувременно, компанията Trateo предлага премиум пружини за Ford Transit 1978-1985. Но нека се върнем към автомобилите Ghia...

Ford Fiesta Ghia

1991 Ford Fiesta GHIA 5D не само се отличава с напредничавия си 1.4L двигател и автоматична трансмисия, но също така предлага редица допълнения, които повишават комфорта и естетиката на шофирането. Интериорът на този модел е завършен с висококачествени кожени седалки, а комфортът на пътниците е увеличен с електрическо управление на прозорците и напреднала климатична система. Отвън, Fiesta GHIA се отличава с елегантни, хромирани детайли и специални, леки джанти, които подчертават нейния уникален характер.

Ford Granada Ghia

От своя страна, Ford Granada 2.9i Ghia от 1987 г. представя още по-развит подход към лукса. Този модел беше оборудван с мощен двигател с обем 2.9 литра, което в комбинация с богато оборудвания интериор го прави един от флагманските автомобили на Ford през този период. Granada Ghia предлагаше не само кожени облицовки и електрически регулируеми седалки, но и напредничави аудио системи и опционален електрически покрив, което допълнително увеличаваше удоволствието от шофирането. Безопасността също беше на високо ниво благодарение на напредналата ABS система, която беше рядкост в автомобилите от този период.
Брошура Ford Transit Ghia

Ford Transit MK2 Ghia Bus – Луксозен товарен автобус

Ford Transit MK2 Ghia Bus е истинска рядкост сред товарните автобуси. Произведен между 1983-1986 г., той предлагаше не само просторен интериор за девет пътници, но и редица добавки, които повишаваха комфорта при шофиране: от специални цветове на каросерията, през халогенни фарове в решетката, до осветление в областта на краката в пасажерското отделение. Допълнително, налични бяха опции за двигател от 2.0 литра бензин и 2.4 литра дизел, което го правеше изключително гъвкав избор за взискателни потребители. Става въпрос за неумиращите двигатели на Ford от 80-те! Части за Ford Transit MK2 можете да намерите в нашия онлайн магазин.

Обобщение: Кратка история на Ford Transit Ghia

Ford Transit Ghia, като представител на ексклузивната линия оборудване Ghia, представлява важна глава в историята на Ford, показвайки как луксозните елементи могат да намерят своето място дори в търговските превозни средства. Въпреки че в момента Ford вече не предлага версия Ghia в своите нови модели, наследството на тази линия продължава да живее благодарение на компании като MS-RT, Carlex Design или Xclusive. Тези компании продължават традицията да модифицират търговските превозни средства на Ford, като им добавят лукс и ексклузивност.

Често задавани въпроси: Transit Ghia

Достъпен ли е Ford Transit Ghia на вторичния пазар?

Ford Transit Ghia е рядкост на вторичния пазар поради своята ексклузивност и краткия период на производство.

Какви са основните разлики между стандартния Ford Transit и версията Ghia?

Версията Ghia се различава от стандартния Transit чрез добавки като луксозни вътрешни довършителни работи и по-добро оборудване.

Си струва ли да инвестирате в закупуването на Ford Transit Ghia?

Инвестирането в Ford Transit Ghia може да бъде ценно за колекционери и любители на уникални търговски превозни средства.

Знаеш ли това... ?

Другите ни статии в блога