Your browser does not support JavaScript!


Истинска история на Citroen Jumper

В момента Citroen е един от петте най-популярни производители на микробуси в Европа. Въпреки че автомобилът е базиран на същата структура като камионите на конкурентни марки, Citroen Jumper има няколко отделни елемента, които придават своя ван стил. Тези фактори допринасят за добрите резултати от продажбите. Иновативният външен дизайн заслужава специално внимание. Във Великобритания джъмперът е известен като Citroen Relay.

Първите модели търговски превозни средства Citroën се появяват на световния пазар през междувоенния период. Още през 1928 г. компанията произвежда Citroen C4 VAN, който има много малко общо с модела C4, който познаваме днес. Той обаче беше оборудван с голям, вграден багажник, който позволяваше транспортиране на различни видове стоки. Citroen беше един от първите производители в света, който отговори на нуждите на компаниите за оптимално товарно пространство. Превозното средство е задвижвано от 9-литров двигател. Фургонът C4 се предлагаше в 17 различни версии, което позволява транспортирането на стоки до 1200 килограма. През 1939 г. компанията пуска модела TUB / TUC, който се превръща в предшественик на емблематичния H van model.

През 1947 г. микробусът Citroen H дебютира на европейския пазар с предно задвижване. Това беше ново решение, което по-късно беше прието в световен мащаб. Х ван се срещна с голямо признание и до ден днешен можете да срещнете обновени работни копия на това превозно средство. През следващите десетилетия Citroen представи допълнителни варианти на търговски превозни средства - Citroën Type 23 с товароносимост 1500 кг, или 2CV MINI-VAN, продадени в 1,2 милиона екземпляра. Най-големият пробив обаче беше представянето на големия микробус Citroen Jumper.

Прочетете по-нататък Citroen Jumper I ->
 
Въведете ключовата дума
Разширено търсене
Transit Center in Europe